Hlavní obsah

Věčný kritik Harryho a Meghan ocenil jméno jejich dcery

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Piers Morgan, populární britský novinář, hlasatel a komentátor deníku Daily Mail, si po oznámení o narození druhého potomka prince Harryho a vévodkyně Meghan neodpustil několik poznámek. Podivil se zejména nad výběrem jména, které odkazuje na samotnou královnu Alžbětu II., což se někomu může zdát v kontextu současných událostí jako poněkud ironické. Sám Morgan to označil za milé gesto.

Foto: Profimedia.cz

Piers Morgan

Článek

Vévodkyně Meghan a princ Harry v neděli svět informovali o pátečním narození svého druhého potomka, dcery Lilibet Diany. Obě jména odkazují na předky děvčátka, které se zařadilo na osmé místo v pořadí žebříčku následníků trůnu. Zatímco spojitost se jménem princezny Diany, tragicky zesnulé matky prince Harryho, se tak nějak čekala, výběr jména Lilibet vzbudil větší pozornost.

Lilibet je totiž familiární oslovení královny Alžběty II., které používal zejména její manžel princ Philip. Ten zemřel ve věku 99 let v dubnu letošního roku. Výběr jména, které přímo odkazuje na královnu, řadu lidí překvapil, protože Harry a Meghan v poslední době velmi výrazně vybočují z ustálených zvyklostí královské rodiny.

Dcera vévodkyně Meghan hned po narození rozjásala vášnivé sázkaře

Koktejl

„Je to trochu ironie, ne? Máme tady pár, který v posledních týdnech ničí královskou rodinu, ale pak pojmenují svoje dítě po královně,” podivil se Morgan ve svém komentáři.

„Možná je to jejich cesta k obnovení vztahů s královskou rodinou. Takové milé gesto, které by mohlo být pomyslným zakopáním válečné sekery,” pokračoval šestapadesátiletý komentátor, který v minulosti vévodkyni kritizoval a zdálo se, že odstřihnutí od královské rodiny páru jen tak nezapomene.

Buckinghamský palác odmítl sdělit, kdy se královna o chystaném záměru Harryho a Meghan dozvěděla, či zda to dokonce nebyl přímo její nápad. Podle deníku The Times však byla o plánovaném jménu od prince Harryho předem informována.

Harry a Meghan mají dceru. Jmenuje se po královně i Dianě

Koktejl

„Sám mám čtyři potomky a myslím si, že v době, kdy na svět přijde dítě, je nevhodné mluvit negativním tónem. Přeji Harrymu a Meghan jen to nejlepší, hodně úspěchů a šťastný, dlouhý život,” dodal Morgan.

Malá Lilibet se narodila v pátek před polednem místního času v nemocnici Cottage Hospital v Santa Barbaře v Kalifornii, kde pár žije. Holčička váží 3,5 kilogramu a matka i dítě jsou v pořádku, píše list Variety.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám