Hlavní obsah

Ve stěnách amerického domu žilo skoro půl milionu včel

– Pennsylvánie

Noční můru pro alergiky nedávno řešil včelař ve městě Skippack v severoamerické Pennsylvánii. Ve zdech jednoho z místních domů více než třicet let bydlelo v několika koloniích asi 450 tisíc včel. Včelařovo video zprostředkované agenturou Reuters ukazuje, jak byly včelky ve stěnách zabydlené.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve stěně domu žilo na půl milionu včelVideo: Reuters

 
Článek

Allan Lattanzi, který si říká Včelí muž, umístil video na své stránky, kde předvádí výsledky své práce, kdy přemisťuje včelstva na vhodnější místa.

„O situaci v tomto domě jsem věděl už přes čtyři roky. Předchozí majitelé mě v minulosti zvali, abych provedl relokaci včelstev, nemohli si to ale finančně dovolit,“ řekl agentuře Reuters Lattanzi.

Noví majitelé domu z roku 1872 nedaleko Filadelfie za odstranění včel a rekonstrukci domu zaplatí skoro 12 tisíc dolarů (přes čtvrt milionu korun)

Na videu je vidět, jak Lattanzi krájí plástve a speciálním vysavačem vysává včely z úlů. Trvalo mu celý týden, než včely opatrně přemístil, aby je neporanil. Poskytl jim ubytování na své farmě.

Včely ve velkém zabíjeli nemoci i roztoči

Domácí

Na světě žije více než 20 tisíc druhů včel, ale kvůli změnám v klimatu, užívání pesticidů, škůdcům a úbytku květin vymírají. Spousta rostlin je přitom na opylování přímo závislá. Ani lidstvo by tak bez včel nepřežilo, nehledě na to, že opylování včelami dává obživu téměř 1,5 miliardy lidí zaměstnaných v zemědělství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám