Hlavní obsah

Ve Dvoře Králové se narodil nosorožec Kyjev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvůr Králové n/L

V Safari Parku ve Dvoře Králové nad Labem se první březnový pátek narodilo mládě kriticky ohroženého nosorožce dvourohého východního. Mládě dostalo jméno Kyjev, čímž zoo vyjádřila podporu ukrajinským hrdinům.

BEZ KOMENTÁŘE: Mládě nosorožce v zoo ve Dvoře Králové dostalo jméno KyjevVideo: AP

 
Článek

Kyjev se narodil 4. března a stal se po téměř čtyřech letech prvním mládětem nosorožce dvourohého východního, jaké se ve Dvoře Králové narodilo.

Po narození Kyjev vážil 33 kilogramů, nyní už má půl metráku a každý den zhruba kilogram přibere, jak uvedla zoo ve zprávě na svých internetových stránkách.

„Mládě se narodilo v podstatě přesně týden od invaze ruských sil na Ukrajinu. Pojmenování je dalším vyjádřením naší podpory ukrajinským hrdinům,“ uvedl ředitel Safari Parku Přemysl Rabas.

Ivana Cinková: Nosorožci mě fascinují, jsou zvláštní a roztomilí

Styl

„Malý nosorožec postupně sílí a je stále více zvědavý, brzy se bude i s matkou moci podívat do venkovního výběhu, bude ovšem záležet na samotných zvířatech, kdy se tak stane,“ řekl zoolog Jiří Hrubý.

Safari Park je nejvýznamnějším chovatelem těchto kriticky ohrožených nosorožců na světě. S chovem ve Dvoře Králové začali už v roce 1971 a v současné době zde žije 14 jedinců. Kyjev byl přitom již 47. mládětem narozeným v zoo.

Reklama

Výběr článků

Načítám