Hlavní obsah

Ve 22 letech se stal v práci ze dne na den miliardářem

Novinky, nčs

Dvaadvacetiletý Gregory Mathieu, který pracuje jako balič nákupů v supermarketu v kanadském Québecu, prožil nečekaný životní obrat. Ve středu vyhrál nejvyšší výhru v historii provincie - 70 milionů dolarů (1,6 miliardy korun).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mathieu si koupil los do loterie v obchodě, v němž pomáhá zákazníkům balit nákupy do tašek. Po středečním losování už by nemusel až do smrti zabalit ani jediný nákup.

V loterii Loto-Québec vyhrál v přepočtu na koruny více než miliardu a půl, což je nejvyšší výhra, jaká kdy v provincii byla vylosována.

„Letos slavíme padesátileté výročí loterie, jsme nadšení, že u této příležitosti padl doposud nejvyšší jackpot,” uvedl mluvčí společnosti Patrice Lavoie serveru CNN.

Dalších osm šťastlivců

Mathieu se nyní plánuje rozdělit se svými nejbližšími, další kroky čerstvě po výhře nezveřejnil. Jak uvedl Lavoie, společnost dá mladému muži v případě potřeby několik rad, jak zacházet s tak vysokou částkou.

Vykukové chtěli v USA obelstít loterii, výherní čísla na tiket nalepili

Koktejl

„Když máte rádi svoji práci, nemusíte hned dávat výpověď. Zároveň musíte být hodně obezřetní, co sdílíte na sociálních sítích,” dodal Lavoie. Mathieu se může těšit na oficiální předání šeku, stejně jako osm dalších lidí, kteří při stejném losování vyhráli milion dolarů (23 milionů korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám