Hlavní obsah

Vaši koně vypadají hladově, řekl muž policistům a začal je krmit párky

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Glasgow

Jednačtyřicetiletý Brit Francis Kelly má buď opravdu rád zvířátka, nebo jednoduše jen velmi rád provokuje muže zákona. Když totiž potkal policisty na koních, jejich čtyřnozí partneři mu prý přišli hladoví, a tak je začal krmit belgickými rolkami s párkem. Policistům se to však pramálo líbilo a muž nakonec půjde kvůli svému přečinu k soudu.

Foto: Profimedia.cz

Krmit policejní koně není ve Skotsku zrovna dobrý nápad. Ilustrační foto

Článek

Kellyho policisté nakonec zatkli poté, co pokračoval v krmení jejich koní i navzdory jejich výzvě, aby toho zanechal. Obžaloba tvrdí, že poté, co policisté muže napomenuli, začal být vůči nim velmi ofenzivní a urážel je. Muž u výslechu uvedl, že si není vědom toho, že by se dopustil výtržnosti, a soud tak bude muset rozhodnout o jeho vině či nevině.

Britským novinářům se nepodařilo Kellyho zkontaktovat, aby získali jeho vyjádření. Jeden z lidí, kteří byli v soudní síni přítomni, však uvedl, že Kellyho stanovisko je jednoznačné. Má za to, že byli koně hladoví a on jim chtěl pouze pomoci.

Případ se odehrál v září ve skotském městě Glasgow, kde Kelly žije. Stanovisko soudu by se měl muž dozvědět v únoru příštího roku.

Nejde však o jediný incident v souvislosti s koňmi sloužícími britským policistům. V roce 2005 se student Oxfordské univerzity Sam Brown dotázal jednoho policisty, zda si je vědom toho, že jeho kůň je gay. Mladík byl zatčen, ale jeho vyšetřování bylo později zrušeno.

Reklama

Výběr článků

Načítám