Hlavní obsah

Varan se pokoušel „vloupat“ do domu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekaného hosta měla v pondělí jedna rodina z thajského města Samutprakan. O vchodové dveře jejich domu se opíral varan, takže to vypadalo, jako by se pokoušel dostat dovnitř.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Gigantický varan se snažil dostat do domuVideo: Reuters

 
Článek

Podle Attanaie Thaiyuanwonga, který situaci natočil na video a živě ji vysílal na Facebooku, rodina o varanovi ví. Žije v nedaleké bažině a pravidelně se vyskytuje v okolí jejich obydlí.

Někdy se vyhřívá před domem a je prý poměrně plachý. Pokud se okolo vyskytuje víc lidí, tak se raději schová, ale tentokrát se rozhodl vydat o kus dál.

Vylezl na terasu a začal se opírat o dveře. Už takhle přitom rodina raději nepouští ven svého psa ve strachu, že by ho varan, kterému přezdívají Selena, sežral.

Nakonec se ho ale podařilo dostat pryč, aniž se někomu něco stalo.

Varani jsou středně velcí až velcí inteligentní ještěři s dobře vyvinutými smysly. Dokážou být velmi mrštní a rychlí. Živí se masem, větší druhy jsou schopné ulovit i menší kopytníky. Jsou aktivní ve dne. V jihovýchodní Asii to nebývají oblíbená zvířata, v thajštině se dokonce výraz pro varana (hía) používá jako silná nadávka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám