Hlavní obsah

Vandal zjistil, co znamená řetězová reakce

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, co je dominový efekt, se přesvědčil vandal v městské prefektuře Lin-fen v čínské provincii Šan-si. Záběry bezpečnostní kamery zachytily, jak kopl do vyviklaného betonového sloupu u říčního nábřeží. Sloup se mu podařilo vyvrátit, ale kvůli řetězové reakci i 214 dalších po délce 685 metrů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Chodec kopl do sloupku, jako domino se zřítilo do vody celé zábradlí podél promenádyVideo: AP

 
Článek

Mladík spolu se svým kamarádem při svém činu zřejmě nedomysleli, co můžou způsobit. Jednotlivé sloupky podél nábřeží řeky Fen totiž propojovali řetězy. Když se pachateli podařilo skopnout jeden z nich do řeky, vyvolal tak doslova řetězovou reakci.

Nejhorší novodobí vandalové napříč kontinenty

Cestování

Oba muži už mohli jen nevěřícně sledovat, jak do řeky padá jeden sloupek za druhým, zatímco nábřeží známé pod jménem Šili-o opouští vyděšení kolemjdoucí. Dvojice se pak nenápadně vydala směrem pryč od místa činu.

Pachatel i jeho společník měli na hlavách pokrývky a přes obličej roušky, takže by jen těžko bylo možné je identifikovat. Podle místních úřadů, jak uvádí agentura AP, se však viník ke svému činu nakonec sám přihlásil.

Reklama

Výběr článků

Načítám