Hlavní obsah

Václav Vydra vaření nesnáší, radši hladoví

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Mezi umělci je řada vyhlášených kuchařů a mnozí z nich dokonce pokládají vaření za svou hlavní zálibu. K nim rozhodně nepatří herec Václav Vydra, který má naopak k zástěře a vařečce averzi. Dušení, smažení a pečení pokládá za ztrátu času.

Foto: KÚ Karlovarského kraje

Na ploše více než tisíc metrů čtverečních vyroste moderní zázemí pro pacienty i zdravotnický personál.

Článek

"Zásadně nevařím, protože mě to vůbec nebaví. Kdysi jsem v kuchyni udělal několik pokusů, ale záhy jsem zjistil, že v přípravě pokrmů nenacházím žádné uspokojení. Proto jsem zástěru i vařečku definitivně odložil," vysvětlil.

Vystačí s houskou

"Raději trpím hladem, v nouzi nejvyšší si něco namažu na housku. Musím ovšem říct, že o to raději jím. Pokud mi někdo naservíruje zajímavou specialitu, jsem velmi vděčným strávníkem," prozradil na sebe Vydra, který paradoxně jako herec sklízí největší úspěch v komedii, kde jídlo hraje velmi důležitou roli.

"Mám velkou úlohu ve hře Blbec k večeři, kterou hrajeme v Divadle bez zábradlí v režii Jiřího Menzela. Je to skvělá hra plná ztřeštěností a bláznivých situací. Z role mám obrovskou radost, protože zřejmě jde o jednu z nejúspěšnější komedii v Praze. Soudě alespoň z toho, že už jsme sehráli téměř čtyři sta představení," usmál se herec.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Vaříte rádi?

K učení složitých a dlouhých textů přistupuje způsobem, při němž vychází ze své fotografické paměti.

"Na učení textů už mám vypracovanou svoji metodu. Učím se dva měsíce pouze během zkoušek. Text své role si opisuji. Velmi mi to pomáhá. Mám fotografickou paměť, a tak později při hře vidím text před sebou," uzavřel Vydra.

Anketa

Vaříte rádi?
Ano
56,8 %
Ne
43,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 317 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám