Hlavní obsah

Václav Neckář považuje život za štěstí

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zpěvák Václav Neckář zdárně překonal mozkovou mrtvici a v současnosti se objevuje opět na pódiích. Shodil veškerá přebytečná kila a cítí se skoro jako za mlada. Rovněž se raduje ze křtu svých tří elpíček na dvou cédéčkách s názvem Příběhy, písně a balady.

Foto: Hana Růžičková

Jaroslav Čermák provází seniory z klubu Pohoda zámeckým parkem.

Článek

V osmdesátých letech byla tato volná trilogie ještě na černých deskách beznadějně vyprodána a na pultech se po ní jen zaprášilo. Na kompaktních discích nyní vychází po více než dvaceti letech úplně poprvé.

"Mám na sobě špičaté boty s podpatkem, v nichž jsem vystupoval někdy před třiceti lety," zvolna vyprávěl Neckář, na němž je váhový úbytek viditelně znát. Rovněž se výrazně zpomalila jeho řeč.

Bratr mu dělá mluvčího

"To je následek mého zdravotního pádu, slova se mi těžko vybavují. Proto mám svého mluvčího, to je můj bratr Jan. Rád bych doporučil poslechnout si moji Baladu o čase. Čas je moc důležitý, chválím ho. Jsem rád, že jsem se vzpamatoval, že zase někdy vystupuji a že mi vyšlo cédéčko. Jinak se sebou dělám co mohu, abych žil. Víte, co je největší štěstí? Žít. Ale to jsem dlouho nevěděl," poznamenal tiše Neckář.

Reklama

Související témata:

Související články

Neckář skončil v náručí ministra

Šedesátiny, kterých se zpěvák Václav Neckář dožije 23. října, oslavil s předstihem v úterý večer na galakoncertu v pražské Lucerně. Zpěvák se na koncertní...

Neckář: Je lepší myslet na to veselejší

Legendární zpěvák Václav Neckář zítra sfoukne na narozeninovém dortu šedesát svíček. Životní jubileum předčasně oslavil před měsícem, kdy po roce vystoupil...

Výběr článků

Načítám