Hlavní obsah

Václav Havel přiznal, že jí v restauracích a manželka mu nevaří

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Václav Havel na mikulášském charitativním bazaru přiznal, že si doma vaří sám nebo se stravuje v restauracích. Jídlo, které si připraví jeho manželka Dagmar, jen ochutná a i na Štědrý den si dělají každý svůj vlastní bramborový salát.

Článek

"Buď si vařím sám nebo chodím do restaurace a to, co si uvaří Dáša sama, jen ochutnám," reagoval na mikulášském charitativním bazaru nadace VIZE 97 bývalý prezident Václav Havel na otázku herečky Kateřiny Hrachovcové - Herčíkové, jaká je Dagmar Havlová hospodyně.

I bramborový salát si na Štědrý den dělají každý svůj. "Kapra nám předsmaží v restauraci Čirina a bramborové saláty děláme dva. Já jeden a Vašek druhý," prozradila o štědrovečerním stole Dagmar Havlová.

"U stolu nás sedí zhruba devět a všichni ochutnávají oba saláty. Na první ochutnání většinou zaboduje ten můj, aniž by hosté věděli, že jsem ho dělala já," dodala Havlová.

Kateřinu Herčíkovou také zajímalo, zda Havlovi mají hospodyni a uklízečku. "Na čtyři hodiny týdně mi chodí pomáhat jedna paní, jinak vše dělám sama," dodala Havlová na mikulášském bazaru v kostele Sv. Anny.

Návštěvníci zde měli možnost nakoupit perníčky, ozdoby, magnety a vánoční dárky z chráněných dílen. V roli prodavačů se předvedla řada známých tváří - Richard Müller, Jitka Čvančarová nebo Aneta Langerová.

Kateřinu Hrachovcovou - Herčíkovou, která akci  moderovala, přišel podpořit její manžel, veterinář Jan Herčík. Po dlouhé době se manželé objevili na veřejnosti společně a vyvrátili tak spekulace médií, že je s jejich manželstvím konec. "Jsme úplně v pohodě," řekla Novinkám Hrachovcová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám