Hlavní obsah

Váchová a Kocurová soupeří o Počasí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Právě v těchto dnech vrcholí zkoušky ve virtuálním studiu na Barrandově, kterých se účastní Miss ČR 2003 Lucie Váchová (19) a vicemiss 2002 Radka Kocurová (23). Do užšího výběru se dostaly z dvaceti kandidátek, většinou účastnic různých soutěží krásy. Jedna z nich má šanci, že se stane novou moderátorkou Počasí v televizi Nova. Uspějí-li, je možné, že budou divákům od 5. záři říkat předpověď obě dvě.

Foto: archiv gfmikulov
Článek

Ve studiu společnosti Meteopress tráví denně až deset hodin. Tři hodiny ráno a stejnou dobu i večer zkoušejí ve studiu, po zbytek dne se seznamují s meteorologickými termíny a zajímavostmi o počasí.

S přípravou jim pomáhají dosavadní moderátoři Michal Jančařík, Karla Mráčková a Michaela Dolinová. K výcviku obou krasavic patří rovněž přednášky z oboru psychologie a neverbální komunikace. Protože je příprava poměrně náročná, dívky mohou relaxovat při sportovních činnostech. Oblíbenou zábavou jim je také jízda na koni.

Nyní je čeká nelehký úkol. Musejí natočit relaci Počasí. Podle toho si pak televize Nova vybere svou novou rosničku. Existuje však reálná možnost, že nakonec bude na obrazovce vystupovat jak Váchová, tak Kocurová. 

Fandí si navzájem

Prozatím se tedy nacházejí v roli soupeřek, výběr však nijak nedramatizují a vzájemně se necítí být rivalkami. Lucie a Radka spolu vycházejí dobře, znaly se již dříve a vzájemně si fandí a pomáhají.

Obě na práci v televizi láká především nová zkušenost. "Tohle si nemůže zkusit každý člověk," podotkla Kocurová. Váchová případné moderování chápe také jako šanci odrazit se výš.

Ani jedna se o obor meteorologie dosud nezajímala. Radka Kocurová má ale informace o počasí ráda. "Je docela příjemné vědět, jak bude zítra, když přijdu domů a vím, co si mám na druhý den obléknout. Rodině mohu také poradit - mami, vezmi si zítra deštník."

Hlasujte v anketě pod článkem:
Která z dívek podle vás nakonec bude moderovat Počasí na Nově?

Váchová pochytila základy z meteorologie již na gymnáziu, odbornicí na počasí však rozhodně není. Doufá, že jakmile se zapracuje, o obor se zajímat začne. "Budu chtít rozumět tomu, co říkám lidem," řekla Lucie. "Něco už jsem se tu ale naučila, jsme v přímém kontaktu s vyškolenými meteorology, kteří nám vše vysvětlují a ukazují nám, co znamenají jednotlivé vlny. Řekla bych, že jsem už o něco chytřejší," prozradila.  

Narozeninový dárek

Pokud by se na Radku Kocurovou při výběru neusmálo štěstí, vrátila by se ke své práci v marketingové firmě a modelingu. Rovněž Lucie Váchová by netesknila a věnovala by se hlavně škole a dívkám, které trénuje gymnastiku. Pokud se jí přání splní, bude to pro ni velice pěkný dárek. Premiéra by se totiž konala den po jejích dvacátých narozeninách. Práce by Váchové vyhovovala i proto, že není příliš časově náročná. Do studia by dojížděla jen desetkrát měsíčně.

Kamery se nebojí, neboť je na ni již zvyklá. "Já už jsem před tou kamerou strávila hodně času, už jí vnímám jen jako okénko, které přenáší obraz." O dalším působení u televize zatím podrobně nespekuluje. Nejprve počká, zda si vůbec u diváků získá sympatie. "To se všechno uvidí. Není to otázka týdnů, měsíců, ale i roků," zauvažovala Váchová.

Anketa

Která z dívek podle vás bude nakonec moderovat Počasí na Nově?
Lucie Váchová
17,1 %
Radka Kocurová
30,4 %
Obě dívky
40 %
Ani jedna z nich
12,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1167 čtenářů.

Reklama

Související články

Lucie Váchová míří na Miss Universe

Lucie Váchová si vychutnává poslední dva měsíce kralování na pomyslném trůnu české krásy. Na mrhání časem ale nemá ani pomyšlení, neboť se teprve před čtrnácti...

Váchová se připravuje na Miss Universe

Bývalá královna krásy ČR Lucie Váchová bude 1. června v ekvádorském Quitu bojovat o titul Miss Univers. Porotě se představí v modelech od návrhářky Beáty...

Výběr článků

Načítám