Hlavní obsah

V USA využili stařičký zákon, nevěrná matka tří dětí byla obviněna z cizoložství

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Nevěra vyjma arabských či některých rozvojových zemí není ve většině států trestána. V západních zemích se nevěrná žena setká maximálně s morálním odsouzením od svých bližních. V USA však nyní využili zákon z počátku dvacátého století a 41letou ženu tam obvinili z cizoložství.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Matka tří dětí Suzanne Coronaová je jednou z velmi mála osob, které byly v celé historii USA obviněny z cizoložství. Ačkoliv je tento zákon platný již přes 100 let, je využíván velmi zřídka. Žena byla obviněna poté, co ji přistihl v intimní situaci s mladým milencem tamější policista, který znal její rodinnou situaci.

Jednačtyřicetiletá žena byla zadržena na základě podezření, že souložila na piknikovém stolu v newyorském parku v místě, kde mohla budit veřejné pohoršení. Dvojice byla obviněna z obscénního chování a žena navíc i z cizoložství. Policista totiž uvedl, že si je vědom toho, že je dotyčná vdaná za někoho jiného.

Milenec obviněn nebyl

Devětadvacetiletý milenec z cizoložství obviněn nebyl.  V místopřísežném prohlášení uvedl, že netušil, že je Suzanne vdaná.

V době, kdy byl zločin cizoložství zanesen do ústavy, šlo o vážný prohřešek, který se trestal i vězením. A ačkoliv se nyní téměř nepoužívá, stále zůstává v zákoníku deseti států USA jako prohřešek, za který lze udělit pokutu až 350 dolarů (cca 7500 korun).

13. obviněná za 40 let

Podle právních expertů je žena teprve 13. člověkem, který byl v posledních 40 letech z tohoto činu v New Yorku obviněn. Po zatčení se žena skoro zhroutila. Omlouvala se tím, že už s manželem nemá sex a navíc prý policistovi přiznala, že byla mírně opilá.

"Jedna věc vedla k druhé a takhle to nakonec skončilo. Je mi to velmi líto, zejména kvůli mé rodině," uvedla Suzanne Coronaová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám