Hlavní obsah

V Srbsku se narodilo fialové tele, ztělesnění známé „čokoládové krávy“

Srbsko

Srbská farmářka Radmila Glavonjić z vesnice poblíž města Čačak se může pyšnit unikátním přírůstkem do svého stáda. V polovině ledna se její krávě Durdě narodilo fialové tele. Roztomilý býček podle místních připomíná typickou fialovou krávu ze známé reklamy na čokoládu. Informuje o tom britský deník Metro.

BEZ KOMENTÁŘE: V Srbsku se narodilo fialové telátko

 
Článek

Fialové telátko se teď u místních těší velké popularitě, přesvědčit se, jak vypadá ztělesnění čokoládové fialové krávy, jezdí k farmářům davy lidí z blízkého okolí. Tele je prý ve skvělém zdravotním stavu a místní veterináři přičítají jeho neobvyklou barvu jeho genům. Informovala o tom srbská televize RTS.

“Když ho kráva po porodu olizovala, zjistili jsme, že má tele divnou barvu, předpokládali jsme ale, že se jeho barva ustálí. Druhý den za denního světla jsme ale zjistili, že je býček vážně fialový, stejně jako v té reklamě,“ řekla srbského serveru Blic Radmila Glavonjićová.

Místní tvrdí, že zatím žádné tele na světě se nenarodilo s takovou barvou. Jeho matka, kráva Durda, se už v minulosti několikrát otelila, všichni její potomci ale měli barvu normální.

Další unikát ze Srbska

Fialové tele není jedinou zajímavostí, kterou se může Srbsko pyšnit. V prosinci se šestileté krávě Bebě ve vesnici Sljivica narodila rovnou čtyři telata. Normálně přitom krávy porodí pouze jedno tele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám