Hlavní obsah

V Rusku prodávají balíček pro přežití konce světa, je v něm i živá vodka

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tomsk

Konec světa, který má na základě mayského kalendáře údajně nastat 21. prosince, se nezadržitelně blíží, a tak jeden ruský obchod ve městě Tomsk prodává balíčky pro jeho přežití. V nich kromě seriózní výbavy nechybí ani láhev vodky. Jak však tvůrci soupravy dodávají, chtěli si tímto počinem pouze udělat legraci z rozšířeného strachu z apokalypsy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Rusku začali prodávat balíček pro přežití konce světaVideo: Reuters

 
Článek

Balíček obsahuje láhev vodky označenou jako „Živá vodka“, konzervu sardinek, krabičku se zápalkami, několik svíček, kostku mýdla, lano, různé druhy léků, obvazy a zápisník s titulem „Poznámky do budoucnosti“.

S nápadem přišli zaměstnanci tamního svatebního salónu. Výbavu soupravy nakoupili v okolních obchodech a jednotlivé výrobky vybavili jednotnými etiketami. Krátce poté se ale dostali do problémů. Nemají totiž licenci na prodej alkoholu a léků, a tak museli přijít s jiným řešením. Svůj produkt se rozhodli patentovat a licencovat ho obchodům s příslušným povolením.

O balíček s názvem „Apokalyptická sada“ je totiž velký zájem. Jeho tvůrci přijímají objednávky z mnoha dalších ruských měst. Z pouhého vtipu se tak stala výnosná záležitost. Vedoucí svatebního salónu Juliana Ščegolevová vidí za úspěchem především vodku.

„Ruští lidé vodku chtějí, ať se děje, co se děje. Volají nám z celého Ruska a říkají ´prosím, pošlete nám ten žlutý balíček s ruskou vodkou´. Je to pro ně zásadní věc,“ řekla Juliana Ščegolevová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám