Hlavní obsah

V ruinách domu, kde se odpálil Bagdádí, přežilo malé štěně

Novinky, tcs

„Chcípnul jako pes,“ prohlásil o smrti Bagdádího americký prezident Donald Trump. Celá operace měla paradoxně velkého psího hrdinu – fenku Conan, která se na vůdce Islámského státu vrhla a při výbuchu byla zraněna. Teď se ale navíc ukázalo, že útok dokázalo přežít malé štěně, které objevili novináři v ruinách komplexu.

Foto: Reuters

Místo, kde se skrýval abú Bakr Bagdádí

Článek

Malé štěně objevil fotograf Fared Alhor, který přijel na místo dokumentovat následky útoku na Bagdádího. Štěně se potulovalo u trosek domu, v těsné blízkosti své mrtvé matky, která útok v Bariše nepřežila.

Alhor, sám velký milovník zvířat, nesnesl pomyšlení, že by opuštěné osiřelé štěně nechal na pospas osudu, což by pro zvíře téměř jistě znamenalo brzký a trpký konec. „Ptal jsem se všech v okolí, zda by se ho nemohli ujmout, až se mě jeden muž zeptal, zda si ho nechci vzít sám,“ uvedl Alhor pro CNN.

Fotograf se tedy nakonec rozhodl, že si štěně ponechá. To znamenalo vrátit se do třicet kilometrů vzdáleného domova pro zásoby a bednu, ve které by mohl štěně převézt. Jelikož Alhor nemá auto, strastiplnou cestu musel absolvovat třikrát na motorce.

Navzdory nebezpečí na cestě a velice nepříjemnému počasí se to Alhorovi povedlo. Štěně, které fotograf pojmenoval Bobe (čte se Boby), už absolvovalo veterinářskou prohlídku a poprvé si hrálo s ostatními štěňaty u Alhorova kamaráda. Alhor přiznává, že chovat psa pro něj bude finanční zátěž, ale je si jistý, že svému novému čtyřnohému společníkovi dokáže zajistit dobrý život.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám