Hlavní obsah

V rámci Hodiny Země potemněla pařížská Eiffelovka či athénská Akropole

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světové památky, mrakodrapy i obyčejné domy. Tisíce z nich včera potemněly v rámci akce, která má upozornit svět na člověkem způsobené klimatické změny. Mezi nimi nechyběly ani ty nejslavnější jako pařížská Eiffelova věž či Akropole.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Památky po celém světě potemněly v rámci ekologické kampaněVideo: Reuters

 
Článek

V půl deváté se do tmy letos opět zahalily významné památky v Paříži, Athénách, Londýně či Bombaji a dalších městech po celém světě. V České republice pohaslo osvětlení Karlova mostu, Petřínské rozhledny nebo Karlštejna.

Kampaň, kterou zavedl Světový fond na ochranu přírody (WWF) v roce 2007, má upozornit na stále zhoršující se klimatické podmínky, které podle fondu výrazně ovlivňuje též člověk. [celá zpráva]

Potemnění památek je pouze symbolické a pochopitelně si neklade za cíl energii za osvětlení ušetřit. Podle vyjádření organizátorů má akce pouze upozornit lidi, aby se zamysleli nad ekologickou zátěží, kterou lidstvo Zemi přináší.

Každoročně se hodinová akce koná poslední březnovou sobotu, jen v letech, kdy na poslední sobotu připadá velikonoční Bílá sobota, se akce o týden posouvá.

Reklama

Výběr článků

Načítám