Hlavní obsah

V Rakousku hledali uprchlý vysavač

Vídeň

Robotický vysavač jménem Fluffy se postaral o pozdvižení v rakouském městě Wieselburg, když začátkem tohoto týdne „uprchl“ z tamního lahůdkářství. Najít ho pomohl až článek na titulní straně novin, napsala agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Robot před svým únikem na svobodu několik týdnů spořádaně uklízel v obchodě Ingrid Prucknerové. Pak však nečekaně utekl, což zdokumentovala kamera: Přesně v sedm hodin, kdy už má vysavač obvykle hotovo, se posuvné dveře v rámci pravidelné ranní zkoušky otevřely a hned zase zavřely. „Vmžiku toho využil,“ řekla Prucknerová. Robot se rázem ocitl na náměstí a hned se vydal na cestu městem.

„Vyjel na ulici, auto ho asi nepřejelo, jinak bych našla trosky. Případný nepoctivý nálezce s tím také nic neudělá, protože stanice je stále u nás. Prosíme o vrácení, pokud ho někdo najde,“ uvedla Prucknerová v příspěvku na Facebooku, kterého si všimly bezplatné vídeňské noviny Heute. Článek pak umístily na první stranu.

Výzva zafungovala. Jedna žena nahlásila, že viděla, jak vysavač odvážejí popeláři v domnění, že jde o odpad pohozený na ulici. Prucknerová se s nepoškozeným robotem následně shledala ve sběrném dvoře. Pro případ, že by Fluffy vzal znovu do zaječích, jej raději opatřila nálepkou.

Anketa

Máte doma robotický vysavač?
Ano, je to skvělý pomocník
37,2 %
Ano, ale moc ho nepoužíváme
8,4 %
Ne
54,4 %
Celkem hlasovalo 10787 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám