Hlavní obsah

V práci ji nepozvali na večírek, vysoudila milionové odškodné

Jednapadesátiletá Rita Leherová vysoudila 75 tisíc liber (2,2 milionu korun), když ji ostatní kolegové záměrně nepozvali na skleničku. Soud uznal nárok na odškodné a označil podobné chování za viktimizaci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Leherová pracovala v londýnském kasinu Aspers, které zaměstnává přibližně 560 lidí, jako pokladní od roku 2011. S kolegy se však příliš v lásce neměla a během průběhu let údajně několikrát musela čelit z jejich strany ponižování.

Sama má částečně africké kořeny a u soudu si stěžovala i na rasovou a věkovou diskriminaci. Rovněž žalovala bývalého zaměstnavatele kvůli neoprávněnému propuštění. Několikrát byly také ignorovány její snahy o povýšení, přestože měla v oboru praxi 22 let a pracovala jako krupiérka v luxusních kasinech a jako vedoucí sázkové kanceláře.

Pohár trpělivosti přetekl v době, kdy Leherovou kolegové nepozvali na společnou pracovní akci, o které pak navíc před poškozenou necitlivě diskutovali, uvedl The Telegraph.

Firma vyhodila Američana kvůli jeho reakci na narozeninovou party. Soud vyhrál

Koktejl

Leherová nebyla údajně pozvána kvůli předchozím stížnostem, které na kolegy podávala, zaznělo u soudu.

Soudkyně Sarah Moorová nakonec dala Britce za pravdu a přiznala jí necelých 75 tisíc liber (2,2 milionu korun) jako odškodné za citovou újmu, neoprávněné propuštění a rasovou a věkovou diskriminaci.

„Jednoznačně se shodujeme na tom, že paní Leherová nebyla na společenskou akci pozvána, protože si předtím stěžovala na viktimizaci,“ odůvodnila soudkyně rozhodnutí.

Reklama

Výběr článků

Načítám