Hlavní obsah

V parku klokana Skippyho řádí smrtící virus

Novinky, Lenka Hloušková, CNN

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MELBOURNE

Australský národní Waratah park proslavený seriálem pro děti o chytrém klokanovi jménem Skippy byl tento týden uzavřen kvůli řádění záhadné nemoci. Neznámá choroba již postihla 30 procent klokaní populace parku. Návštěvníky rezervace nyní vystřídali veterináři s injekcemi.

Článek

"Museli jsme utratit jednoho klokana," uvedl australský ministr zemědělství  Richard Amery k řádění viru ve Waratahu. Podle něj podobné potíže stihly nejen klokany, ale i další druhy zvířat, například koaly. Nemoc se navíc rychle šíří. Veterináři proto během těchto dní nevyléčitelné kusy ihned usmrcují. Zbytek zvířat, u nichž je naděje na přežití, se podrobuje přísné dietě a jsou pod dohledem odborníků. Park zůstane uzavřen přinejmenším několik týdnů.

Waratah se stal známým v 60. a 70. letech, kdy se zde natáčela série příběhů pro děti o chytrém šedivém klokanovi. Skippyho hráli v jednotlivých dílech různá zvířata, která přitom v parku běžně žila. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám