Hlavní obsah

V obchodě se zjevil duch mrtvé dívky ze sirotčince. Pravda nebo podvrh?

Londýn

Je to jeden z těch duchařských příběhů, který se nejspíše brzy ukáže jako zcela nesmyslný a někdo ho úspěšně vyvrátí. Do té doby si však budou záběry z bezpečnostní kamery v britském obchodě s mobilními telefony užívat popularitu na celém internetu.

Článek

Pokus o reklamu, obyčejný podvod, nebo něco velmi podivného? V souvislosti s videem, které se o víkendu objevilo na internetu, se v tomto směru nyní mnozí přou. Duch malé dívky se měl totiž objevit v obchodě postaveném na místě sirotčince z viktoriánské éry.

Co mluví pro a co mluví proti? Video je poměrně kvalitní a aspoň na první pohled z něj netrčí žádná reklama či logo firmy. Jenže pokud se podíváte na video "pod lupou", vše je tak trochu zrnité a odpovídá to tomu, že bylo natáčené na nízký frame-rate (počet snímků za vteřinu). "Přízrak" je ovšem velmi plynulý a jasný. Působí, jako by byl natáčený za jiných podmínek.

Tak trochu je pak divné i to, že se dívka podívá přímo do kamery, aniž by k tomu byl sebemenší důvod. A navíc, kdo k podobným záběrům hned přidá hororovou hudbu, která přesně pasuje k tomu, co se ve videu děje?

Autor videa Andrew Dasilva však tvrdí, že si se záběry nikterak nehrál a že je z toho velmi vyděšený. Nezbývá tak než čekat, čí bystré oko případně v následujících dnech odhalí nějaký nekalý trik...

Reklama

Výběr článků

Načítám