Hlavní obsah

V Nice žije pod dohledem televizních kamer 12 Evropanů

PAŘÍŽ

Jmenují se Karolina, Raguel, Nallé či Raimondo, je jim mezi dvaceti a třiceti lety a rozhodli se strávit tři měsíce v uzavřeném prostoru pod nepřetržitým dohledem televizních kamer.

Foto: www.liska-evvo.cz

Férová snídaně ve Vsetíně na podporu výrobků označených Fair trade.

Článek

Nebylo by na tom nic divného, vždyť model reality show si už tři roky úspěšně razí cestu Evropou. Pořad Nice People, který byl na francouzské stanici TF1 odstartován o víkendu, má však prý být poněkud jiný, než klasický Big Brother (Velký bratr). Snaží se totiž tvářit seriózně, tedy aspoň prozatím.

Dvanáct Evropanů spojuje znalost francouzštiny

V obrovské vile v jihofrancouzském přístavu Nice na břehu Středozemního moře se o víkendu seznámilo 12 vybraných mladých Evropanů. Všechny spojuje to, že hovoří francouzsky a patří mezi vzdělané lidi s řadou mnohdy velmi originálních zájmů. Během jedenácti týdnů mají dokázat, nakolik jsou schopní žít v komunitě lidí různých národností, kteří mají odlišné životní návyky. Zároveň tak budou mít možnost ostatní národy lépe poznat.

Skladba osazenstva vily je skutečně rozmanitá. Východní Evropu zastupují ruská moderátorka a polská hudebnice, Skandinávii švédský tenista a finský inženýr, z Itálie přijeli finančník a studentka herectví, z Belgie student obchodní školy. Tito "milí lidé" či také "lidé z Nice", jak lze název pořadu volně přeložit, každý týden nominují ze svých řad dva kandidáty zralé k vyřazení a konečný verdikt padne v sobotu po hlasování diváků.

Ti mají možnost denně sledovat jejich počínání. Soutěžící mají k dispozici omezený rozpočet na stravu, omezeny jsou i společné zásoby teplé vody. Budou se proto muset mezi sebou domluvit, jak koupání zvládnout. Kromě koupelny v retro stylu na ně čeká v zahradě i velký bazén a mnozí již dali najevo, že když nebude vyhnutí, vezmou namísto sprchy zavděk i koupáním v bazénu. I v něm je umístěna jedna z kamer.

Vítěz získá 300 000 eur na realizaci životního snu

O tom, že o střety kultur zřejmě nebude nouze, svědčil už úvodní galaprogram. Italský macho Raimondo se nechal slyšet, že jej nikdo nikdy neuvidí luxovat koberce. "Muž je zkrátka muž," prohlásil syn italského bankéře, který se hned v prvních minutách vysílání zakoukal do blonďaté Rusky Eleny.

Na vítěze čeká odměna ve výši 300.000 eur, která mu umožní realizovat životní sen, například financovat studia či založit vlastní podnik. Na pořadu však vydělá hlavně televize TF1, která jej vysílá. Vždyť jen úvodní sobotní galaprogram sledovalo téměř sedm milionů Francouzů.

Reklama

Výběr článků

Načítám