Hlavní obsah

V New Yorku postavili další mrakodrap, tentokrát z lidských těl

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

New York je město proslulé svými mrakodrapy. V tomto týdnu tam dokonce přibyl další, tentokrát ale ne z cihel, kovu ani skla, ale přímo z lidských těl. Katalánská skupina předvádějící tradiční umění lidských věží se totiž rozhodla poprvé představit v New Yorku a rovnou také pokořit světový rekord.

BEZ KOMENTÁŘE: Španělé se pokusili překonat rekord v postavení nejvyšší věže z lidských těl

 
Článek

Silný tým 150 lidí z města Vilafranca del Penedès ve Španělsku tuto středu předvedl své umění ve snaze vytvořit první osmipatrovou lidskou věž nebo vůbec první podobný útvar na střeše budovy. Asi během pěti minut na střešní terase výškové budovy na Manhattanu vytvořili formaci, která by je měla dostat mezi rekordmany.

Dole se zformovala velká skupina lidí, která tvořila silnou základnu, na ni se posléze stavěly menší a menší osoby v tradičních kostýmech, až za doprovodu katalánské hudby vyšplhaly na samý vrcholek děti v červenooranžových helmách.

Foto: Profimedia.cz

Skupina Castellers de Vilafranca vytvořila na Manhattanu osmipatrovou lidskou věž

Další představení skupiny Castellers de Vilafranca, která se věnuje třísetleté katalánské tradici lidských věží zařazené mezi nehmotné kulturní dědictví lidstva UNESCO, se budou po celém New Yorku konat až do 24. června.

Unikátní show ovšem nemá pouze představit světu tuto tradici a podpořit mezinárodní dokument The Human Towers, který vzniká na její počest. Podle televize NBC jde také o první z celé série akcí oslavující znovuobnovení komplexu World Trade Center, který byl teroristy zničen v září 2001.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám