Hlavní obsah

V mrazech zachránili deset štěňat, která zalezla mezi trosky opuštěného domu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaměstnancům jednoho ze zvířecích útulků v americkém Detroitu se v druhé polovině prosince loňského roku podařilo zachránit hned deset psích životů. Přesně tolik štěňat se tam totiž před mrazivými teplotami schovalo mezi sutinami opuštěného domu, kde by s největší pravděpodobností dlouho nepřežila. Všichni psí sourozenci už však mají nový domov, informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z trosek opuštěného domu zachránili deset štěňatVideo: Caters News, AP

 
Článek

Záchranářský tým se o štěňatech dozvěděl díky telefonátu jednoho ze sousedů, jenž skupinku mláďat spolu s jejich matkou zahlédl okolo rozpadajícího se domu pobíhat.

Když zaměstnanci útulku na místo přijeli, našli psy v malých škvírách mezi sutinami. Aby je ze skrýše dostali, museli využít odchytová oka a lopaty, do úzkých prostor by se totiž sami nedostali a štěňatům se odtamtud nechtělo.

Moc dobře věděli, že musí kvůli nízkým teplotám jednat velmi rychle, neboť by psí mláďata nemusela v mrazech dlouho vydržet.

Nakonec se jim naštěstí podařilo zachránit všech deset štěňat včetně jejich matky, která záchrannou akci po celou dobu sledovala zpovzdálí.

Psi byli následně ihned převezeni do útulku. Do konce roku se navíc všem z nich podařilo najít nový domov.

Reklama

Výběr článků

Načítám