Hlavní obsah

V Maďarsku se konalo mistrovství v psím chytání frisbee

Novinky, Dagmar Plecháčová
Budapešť

Říká se, že pes je nejlepší přítel člověka. A tak není divu, že jedním z nejrychleji se rozšiřujících sportů na světě je takzvaný disc dogging. Jedná se o formu hraní s frisbee, kdy si člověk a pes hází s létajícím talířem. V Budapešti se konal první ročník národního mistrovství zaměřené právě na tuto disciplínu, ale především ve Spojených státech se tento sport těší obrovské oblibě již řadu let.

Článek

Pravidla v tomto sportu v podstatě neexistují, jde jen o to, předvést divácky nejatraktivnější podívanou a mít technicky zvládnuté všechny předváděné kousky. Pes většinou musí zvládat sledovat několik frisbee najednou a u toho navíc se svým páníčkem ukázat nápadité kreace a skoky.

„Nejde jen o výhru, ale o to, jít ven se svým psem a udělat si pohodový den se svou rodinou,“ řekl jeden z porotců soutěže Mike Miller.

Ačkoli se dics dogging zatím nejvíce rozšířil v Americe, konkurence z Evropy se stále zlepšuje. Velice oblíbeným se stává především v Itálii, Belgii, Německu a právě v Maďarsku.

Jednotlivé disciplíny zahrnují například házení a chytání frisbee na dlouhé vzdálenosti, freestyle, vystoupení začátečníků a další. Všechny disciplíny se dále dělí do kategorií velkých a malých psů.

Reklama

Výběr článků

Načítám