Hlavní obsah

V Itálii zachránili vorvaně zamotaného do sítí

Novinky, tcs

Pobřežní hlídka ve spolupráci z místními potápěči osvobodila zhruba deset metrů dlouhého vorvaně zamotaného do rybářských sítí. Zatímco kytovec odplaval do bezpečí, úřady zabavily síť, která byla nelegálně používána k lovu tuňáků a mečounů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Italská pobřežní stráž vyprostila ze sítí ve Středozemním moři velrybuVideo: AP

 
Článek

Na velrybu v nesnázích v neděli upozornili čtyři vědci v čele s římskou bioložkou Monicou Blasiovou. Ta se svými spolupracovníky plavila na Stromboli, kde pravidelně kontrolují hnízdiště mořských želv.

Deset metrů dlouhého vorvaně, který měl ocasní ploutev zcela zamotanou do sítě, zahlédli zhruba deset kilometrů severovýchodně od ostrova Salina. Na místo byl vyslán člun pobřežní hlídky posílený o místní skupinu potápěčů.

Těm se podařilo síť odstranit a vorvaň byl volný. Hlídka zvíře ještě nějakou dobu pozorovala, aby zjistila, že se vorvaň v bezpečí připojil k dalším třem velrybám, které na něho čekaly opodál.

Pro dobrotu na žebrotu. Zachránil velrybí mládě, teď mu za to hrozí pokuta

Koktejl

Ilegální rybářská síť, která představuje pro mořské živočichy smrtelné nebezpečí, byla zabavena. Pobřežní hlídka si v minulých dnech připsala i další dobrý zásah v boji proti ilegálním rybářům.

U ostrova Alicudi odhalila rybářský drifter (druh rybářské lodě), který pokládal do vody 2,5 kilometru dlouhou síť (zvanou tenata). Kapitán lodě byl obviněn a byla mu udělena pokuta v řádech tisíc eur a síť byla rovněž zabavena.

Reklama

Výběr článků

Načítám