Hlavní obsah

V Indonésii hořelo moře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pláži v Indonésii hořely vlny. To přitáhlo velkou pozornost místních obyvatel, kteří v tom vidí boží znamení. Naproti tomu indonéské úřady sice událost také zaujala, ale z poněkud přízemnějšího důvodu – hodlají celou záležitost vyšetřit a předpokládají, že došlo k úniku ropy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obyvatele Indonésie šokovaly hořící vlny v mořiVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Hořící vlny vyvolaly 15. června pořádný rozruch mezi obyvateli střední Indonésie.

„Slyšel jsem své sousedy venku, všichni utíkali na pláž, tak jsem tam běžel také. Voda hořela, bylo to neuvěřitelné,“ popsal Sofyan Vahentzy agentuře AP. Jako první viděl hořící vodu jeden z jeho sousedů, který svolal ostatní, aby se přišli podívat.

Mužům vstup zakázán. Do indonéského lesa mohou chodit jen nahé ženy

Cestování

Podle Valhentzyho jsou hořící vlny božím poselstvím. „Věříme, že to byla zpráva od Boha. Moře hořelo, to bylo varování nebes, že se musíme kát a změnit naše chování,“ má jasno muž.

Vlny po několika minutách uhasly. I tak se ale událost dostala do hledáčku indonéských úřadů, které plánují vyšetřit potenciální ekologickou havárii. Úředníci si narozdíl od místních vesničanů totiž myslí, že spíše než o boží poselství se jedná o únik ropy.

Reklama

Výběr článků

Načítám