Hlavní obsah

V Indii ukradli rovnou celý most

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indická policie pátrá po členech gangu, který na východě Indie ukradl železný most dlouhý 20 metrů a vážící údajně 500 tun. Zlodějům se most podařilo rozebrat a odvézt během tří dnů. O neobvyklé krádeži informoval server britský listu Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ke krádeži došlo minulý týden nedaleko vesnice Amiyawar, která leží zhruba 150 kilometrů východně od města Patna, metropole státu Bihár na východě Indie.

Robustní most měřil zhruba 20 metrů a indická média uvádějí, že vážil kolem 500 tun. Pravděpodobně však byla jeho hmotnost nižší.

Je jasné, že zloději neukradli most, aniž by si toho kdokoli všiml. Most přes kanál byl totiž postaven téměř před 45 lety a několik let se už vůbec nepoužíval.

Vesničané proto několikrát urgovali vládní oddělení pro zavlažování, které je majitelem mostu, aby stavbu odstranilo.

Když proto dorazili dělníci s těžkou technikou, vesničanům se spíše ulevilo. Během dvou dní byl most rozebrán a třetí den odvezen.

Dělníci však vesničany neinformovali a odjeli bez rozloučení. Tehdy obyvatelům došlo, že by se nemuselo jednat o pracovníky oddělení pro zavlažování, a celou věc oznámili policii.

V Rusku ukradli 56tunový železniční most

Koktejl

„Už jsme identifikovali některé členy gangu, některým jsme stále ještě na stopě. Zničili veřejný majetek a ukradli most,“ oznámil místní policejní šéf Subash Kumar.

S gangem patrně spolupracoval jeden z vesničanů. Jaký zloděje čeká trest, Kumar nedodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám