Hlavní obsah

V Estonsku proběhl šampionát v chytání komárů

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tartu

Estonská populace komárů je oficiálně nejméně o 400 kusů chudší, na vině je světový šampionát v jejich chytání. Celkem 37 soutěžících se sešlo na poli v oblasti města Tartu, kde se utkali v chytání komárů na čas. Každý účastník měl k dispozici prostor o velikosti asi tři metry čtvereční a přesně deset minut na to, aby chytil co nejvíce komárů. Soutěžit se mohlo jednotlivě či v týmech po trojicích.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V Estonsku se konal šampionát v chytání komárůVideo: Reuters

 
Článek

"V naší zemi máme mnoho komárů a musíme proti nim nějakým způsobem začít bojovat. To je také hlavní důvod, proč jsme se rozhodli v něčem takovém uspořádat šampionát," uvedl organizátor akce Triinu Akkermann.

Ačkoliv se soutěžící na velké klání nikterak soustředěně nepřipravovali, taktické plány měly však některé trojice velmi propracované.

"Nejdříve se trochu rozběhám a zahřeju, abych se začal potit. Poté budu stát s holýma rukama a nohama a má manželka s dcerou budou trefovat komáry, kteří si na mě budou sedat," uvedl jeden ze soutěžících Jevgenij Serov.

Vítězem individuální kategorie se stal Rauno Luksepp, který během deseti minut zabil 38 komárů. Utrpěl však v té samé době přinejmenším stejný počet kousnutí. V týmové soutěži pak stačilo na vítězství zabití 81 kousků. Pravdou však je, že byli i tací, kteří za deset minut chytili pouze jediného komára.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám