Hlavní obsah

V Číně se rozsvítilo přes 50 tisíc velkoplošných obrazovek na počest zdravotníkům

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když čínské úřady nemají v boji proti koronaviru zdaleka vyhráno, počet nakažených se podle čínských úřadů zmenšil na minimum a život se velice pomalu vrací do starých kolejí. Čínská města proto vzdala hold zdravotníkům, kteří ve Wu-chanu čelili nákaze v první linii.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Číně rozsvítili na počest zdravotníkům 50 tisíc světelných billboardůVideo: Reuters

 
Článek

Ve středu večer místního času se v osmnácti čínských městech rozsvítilo přes 50 tisíc velkoplošných obrazovek se slovy díků a portréty 132 zdravotníků, kteří z různých koutů Číny odjeli do Wu-chanu, aby tam pomáhali léčit.

„Tyto slogany a portréty nám říkají, že město hrdinů dělá hrdiny,“ uvedl pro čínskou státní televizi jeden z obyvatel města Nan-čchang. Narážel tak na vznik čínské lidové osvobozenecké armády v roce 1927 právě v tomto městě.

Wu-chan už nemá nové případy, experti počítají s koncem nákazy v řádu týdnů

Koronavirus

Čína za poslední den ohlásila 34 nakažených a jedno úmrtí. Úřady se však obávají druhé vlny šíření nákazy, kterou by mohly způsobit Číňané vracející se ze světa v obavách právě před pandemií.

Reklama

Výběr článků

Načítám