Hlavní obsah

V Chicagu kvůli mrazům zapalují koleje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaměstnanci dopravního podniku v americkém Chicagu ve chvíli, kdy teploty klesají pod bod mrazu, zapalují na kolejích oheň. To proto, aby je nepokryla námraza, která by mohla zapříčinit samovolný pohyb vlaků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dopravní podnik v Chicagu zapaluje koleje kvůli mrazůmVideo: Reuters

 
Článek

Chicago je největším městem amerického státu Illinois a třetím nejlidnatějším městem Spojených států. Město, ležící při pobřeží Michiganského jezera, je důležitou dopravní tepnou, šest ze sedmi nejdůležitějších železničních tras v USA se potkává právě zde.

Bangkok uzavře ikonické vlakové nádraží. Cestujícím sloužilo přes 100 let

Cestování

A navzdory tomu, jak moderní město jinak po všech stránkách Chicago je, jedna ze základních a nejdůležitějších věcí dopravní obsluhy v zimě se stále dělá stejně, jako se dělávala před více než sto lety.

Čína představila vlak maglev dosahující rychlosti 600 km/h

Ekonomika

Ve chvíli, kdy se ve městě, které se často potýká s větrným počasím, dostanou teploty pod bod mrazu, musí zaměstnanci Metra, místního dopravního podniku, zapalovat podél kolejí malá ohniště, aby zabránili námraze. Ta by totiž mohla způsobit, že by se odstavené vlaky mohly začít pohybovat samy o sobě.

Obzvlášť v noci se jedná o působivý pohled, kdy to vypadá, jako kdyby vlaky projížděly po ohnivých jazycích. A zdá se, jako kdyby celá trať hořela.

Reklama

Výběr článků

Načítám