Hlavní obsah

V Cambridgi, kde přednášel i Churchill, se bude tančit u tyče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Členky prestižní studentské asociace Cambridgeské univerzity budou moci absolvovat kurzy tance u tyče - v prostorách, kde se po dvě staletí konaly přednášky světových politiků. Informovala o tom agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Cambridge Union Society se považuje za nejstarší a nejprestižnější studentskou debatní společnost. Její členky budou moci od nynějška kromě debat absolvovat též kurzy tance, který však bývá spojován spíše se striptýzovými kluby.

Kurzy tance u tyče, který po celém světě získává na popularitě, se budou odehrávat v proslulém Modrém sále, kde vystoupilo od založení studentského spolku v roce 1815 nespočet světových politiků, mimo jiné: bývalý předseda britské vlády Winston Churchill, bývalý americký prezident Theodore Roosevelt nebo první indický premiér Džaváharlál Néhrú.

"Domníváme se, že takové kurzy představují nejen prostředek k ženské emancipaci, ale rovněž originální způsob cvičení a zábavy s kolegyněmi," vysvětlila záměr mluvčí studentského spolku. "Nevidíme nic ponižujícího na faktu, že si chce inteligentní a nezávislá žena osvojit určitý styl tance ve ctihodných prostorách," dodala představitelka asociace.

Reklama

Výběr článků

Načítám