Hlavní obsah

V brněnské zoo se narodila lví dvojčata

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

V noci na sobotu porodila v brněnské zoologické zahradě samice lva konžského Kivu dvě mláďata. Významnou událost provází však nejen radost z rozrůstající se lví smečky, ale i strach o narozená lvíčata.

Foto: ZOO Brno

Pár lvů dělá od letošního roku radost návštěvníkům v novém výběhu s ubikací.

Článek

„Z narození lvíčat máme nesmírnou radost, ale není vůbec jisté, zda přežijí. Pro Kivu je to první zkušenost s porodem a starostí o potomky, o které se teprve učí pečovat. Necháme plně na ní, aby se vše naučila a osvojila si mateřské instinkty. Pro nás je nesmírně cenné už to, že víme, že se samice Kivu a samec Lolek úspěšně pářili a že mohou mít mláďata. První odchovy jsou nesmírně těžké a není možné odhadnout, jak dopadnou,“ uvedl mluvčí zahrady Michal Vaňáč.

Prvorodička - samice lva konžského Kivu - se narodila 12. 10. 2012 v portugalském Lisabonu. Do Zoo Brno přijela 11. 7. 2017 z ústecké zoo. Lolek na Mniší horu přicestoval přesně o týden později z polského Gdaňsku, kde se také 14. 7. 2015 narodil.

Pracovníci zahrady budou o stavu lví rodiny nadále veřejnost informovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám