Hlavní obsah

V Brně rozblikali studentské koleje, 117 svítících pokojů vytvořilo fantastickou show

Novinky, Jakub Herzán
Brno

Brno zažilo ve středu večer vskutku neskutečnou světelnou show. Díky studentům bydlícím na kolejích VUT se ve 21:00 systematicky rozsvítila barevná světla z oken jejich pokojů do různých obrazců za doprovodu hudby z filmů.

BEZ KOMENTÁŘE: Světelná show na koleji v BrněVideo: Studenta.TV

 
Článek

Organizátoři akce museli předem zajistit, aby se ve vybraných pokojích nainstalovala barvy měnící neonová světla, 117 pokojů tak vytvořilo parádní světelnou show, kterou řídil i s hudbou centrální počítač. Akci, na které byly k vidění nejrůznější obrazce, nápisy, ale i jezdící auta, blikající srdce či plazící se had, sledovalo přes čtyři tisíce lidí.

„Light Show je postavená na kombinaci světelných efektů a melodií známých skladeb, jednotlivá okna tvoří políčka v obrazech a dynamických příbězích,“ vysvětlil koncept světelné show organizátor Tomáš Rašner.

„Atmosféra byla úžasná, lidí přišlo neuvěřitelné množství. Jsme rádi, že naši Light Show přijalo Brno s nadšením. Rádi bychom příští rok uspořádali více takových představení po celé České republice,“ doplnil Rašner.

Celá show se koná v rámci soutěže o nejlepší kolej nazvané Kolej roku, studenti mohou hlasovat do 22. dubna.

Nevšední akce ovšem není nápadem brněnských studentů, koncept celé Light Show vymysleli studenti Technické univerzity ve Vratislavi v Polsku a jejich projekt P.I.W.O. slaví úspěch po celé zemi již pátým rokem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám