Hlavní obsah

V Berouně uhynul večerníčkový medvěd Vojta

Právo, ČTK, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu ráno nečekaně uhynul jeden z večerníčkových medvědích sourozenců medvěd Vojta. S dalšími dvěma medvědy Kubou a Matějem žil v medvědáriu poblíž centra města Beroun.

Foto: Aneta Lednová, Novinky

Tři medvědi z večerníčku, oslava jejich 16. narozenin v Berouně

Článek

Podle přivolaného veterináře je cizí zavinění vyloučené a příčina se teprve zjišťuje.

„Je to smutná zpráva, líto je mi to hlavně kvůli dětem. Tři medvědi se během let stali neodmyslitelnou součástí berounského kulturního života. Cítím to skoro, jako by člověk ztratil někoho blízkého,” řekl berounský starosta Ivan Kůs.

Medvědi z večerníčku oslavili 16. narozeninyVideo: Aneta Lednová, Novinky

Medvědi letos v lednu oslavili 16. narozeniny. Každoročně jim jezdí popřát režisér Václav Chaloupek, s nímž medvědi vyrůstali a stali se hlavními hrdiny jeho večerníčkových příběhů.

„Pro mě je to smutné, protože Vojta byl takový mazlík, to byl ten nejmenší z nich, který vážil kilo třicet, když jsem je přivezl. Bráchové ho vždycky malinko odstrkávali, protože byl slabší,“ zavzpomínal pro ČTK filmař.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Václav Chaloupek s medvědy

„A možná že byl slabší proto, že měl nějakou genetickou vrozenou vadu. Přece jen ti medvědi byli už několikátá generace, která vznikla příbuzenským křížením. Mohlo se tam stát cokoli. Možná se to zjistí při pitvě, ale vypadá to, že to byl nějaký infarkt,“ uvedl Chaloupek, který dnes kvůli události přijel do berounského medvědária. „Volali mi kvůli tomu, že ti ostatní medvědi se nechtěli nechat oddělit,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám