Hlavní obsah

V Austrálii spatřili krávu, která si pochutnávala na krajtě

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spatřit krajtu, jak si pochutnává na mnohem větším zvířeti, je v přírodě poměrně běžný výjev. V severní Austrálii ovšem viděli přesný opak – krávu, která si pochutnávala na krajtě. Muž, jenž scénu míjel, jí byl natolik fascinován, že se musel zastavit, aby pořídil několik fotografií.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mechanik Andrew Gertz spatřil výjev, když projížděl koncem října po cestě Sandover Highway v Severním teritoriu, píše server ABC.net.au.

„Když jsem se přiblížil, viděl jsem, že krávě visí z tlamy krajta hnědohlavá,“ uvedl muž s tím, že si nejprve myslel, že zvíře přežvykuje kost. Pozoruhodnou scénu si proto vyfotil.

Gertz ovšem vůbec netuší, jak se hadova hlava mohla ocitnout v tlamě krávy.

Chovatel krav a přírodovědec Angus Emmott vysvětlil, že skot je znám tím, že se občas živí třeba mrtvými klokany, aby doplnil živiny. Zejména v australských vnitrozemských oblastech je totiž nedostatek potravy. Aby kráva žvýkala hada, je však podle něj neobvyklé.

„Nic takového jsem dosud neviděl,“ řekl a dodal, že zvíře mohlo hada jíst, aby doplnilo bílkoviny a stopové prvky. „Jejich tělo si samo řekne, co potřebuje, a krávy se za tím vydají, dokud něco nenajdou,“ vysvětlil Emmott.

Podle Gertze kráva vypadala, že ji netradiční pokrm nijak neznepokojuje. Když byla hotová, odhodila zbytky mrtvého hada a odkráčela pryč.

Reklama

Výběr článků

Načítám