Hlavní obsah

V Austrálii padaly kroupy o velikosti kriketových míčků

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australský stát Queensland se potýká s řáděním živlů. Zatímco jednu část státu sužují rozsáhlé požáry, ve druhé řádilo vydatné krupobití. Severně od města Brisbane padaly během bouřky kroupy velikosti kriketových míčků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Farmář vypustil kroupy zachycené v ochranných sítíchVideo: Reuters

 
Článek

Vichrem pokácené stromy, auta a střechy poničené od mimořádně velkých krup. Jak silné bylo nedělní krupobití, demonstrovali pracovníci farmy na exotické ovoce u města Glass House Mountains. Jejich ochranné sítě byly plné ledu.

Podle pracovníků farmy je zatím předčasné učit přesnou výši škody, kterou kroupy napáchaly, první odhady však hovoří o škodě na farmě okolo 200 tisíc australských dolarů (zhruba 3,15 milionu korun).

Řadu lidí zastihla bouře na pláži. „Viděli jsme, že se bouře blíží. Věděli jsme, že musíme jít, ale nedostali jsme se příliš daleko,“ uvedl muž jménem Brian z města Sunshine Coast, kde krupobití udeřilo nejsilněji.

V Austrálii poprvé v historii vyhlásili nejvyšší stupeň ohrožení kvůli katastrofálním požárům

Svět

Silné bouřky dle vyjádření meteoroložky Rosy Hoffové bohužel v boji proti požárům nepomohou. Tam, kde zuří požáry nejvíce, nejsou očekávány žádné srážky. Hasičům však bude komplikovat práci silný vítr o rychlosti kolem 50 kilometrů v hodině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám