Hlavní obsah

V 55 letech porodila čtyřčata

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MANTOVA

V severoitalské Mantově porodila pětapadesátiletá žena indického původu čtyřčata. Informoval o tom místní list La Gazzetta di Mantova. Podle něj byla žena uměle oplodněna.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Žena žila v posledních patnácti letech ve městě Suzzara a dlouho se pokoušela otěhotnět. V Itálii to nešlo, a tak se kvůli tomu vydala do Indie. Děti, čtyři chlapci, se narodily před týdnem.

"Čekali jsme na to patnáct let,“ řekl šťastný otec, osmatřicetiletý Pabla Maghar Singh. Chlapci se narodili předčasně a žádný z nich nevážil ani kilogram. Jsou v inkubátoru a údajně se jim vede dobře.

Itálie má jedny z nejpřísnějších pravidel pro umělé oplodnění v Evropě. Počet párů, které za procedurou cestují do zahraničí, se od roku 2004 zčtyřnásobil.

Podle národního statistického úřadu sice v roce 2006 vzrostla porodnost nejvýše za předchozích 16 let, stále je však v Evropské unii pod průměrem. O nárůst porodnosti se významnou měrou postarali přistěhovalci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám