Hlavní obsah

Uspořádali svatbu i přes varování. Hostů se sjelo málo a sedm se jich nakazilo koronavirem

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australané Matt a Jess Muirovi si svou svatbu naplánovali jako velkolepou párty na ostrově Bali. V den svatby ještě australská vláda pouze nedoporučovala cestovat do zahraničí a pár se proto rozhodl svatbu uspořádat. Z pozvaných 120 hostů se jich však sešla jenom čtvrtina. Jak se ukázalo po jejich návratu, sedm z nich se nakazilo koronavirem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Svatba se odehrála 20. března, následovala dvoudenní párty a nedělní návrat domů. O případu novomanželů Muirových z australského Newcastlu a jejich přátel informovala v pátek australská verze deníku Daily Mail.

Vysněný obřad na indonéském ostrově Bali si manželé nenechali ujít, i když se odehrál zhruba týden poté, co australský premiér své občany vyzval, aby necestovali za moře. Na Bali spolu s Muirovými nakonec vyrazilo zhruba 30 hostů ze 120 pozvaných. Akci si nenechali ujít i za cenu 14denní karantény.

Matt a Jess Muirovi (uprostřed).

„Je to skvělé vidět ty dva se vzít. Stálo to za každou minutu karantény,“ napsal na sociálních sítích jeden z přátel. Muirovi naopak uvedli, že si váží „oběti“, kterou hosté v podobě izolace museli podstoupit.

Po pátečním obřadu a hostině následovala sobotní párty na rozehnání kocoviny, kde, jak uvádí Daily Mail, tequila tekla proudem. Následoval nedělní odlet domů, který hosté absolvovali ve vynikající náladě. „Tady žádný virus není,“ napsal jeden z hostů při nástupu do letadla. O týden později se ukázalo, že neměl pravdu.

Novomanželé putovali od oltáře do vazby. Porušili karanténu

Koktejl

Čtrnáctidenní karanténa se ukázala jako důvodná. Testy totiž nákazu koronavirem odhalily u sedmi hostů, jak oznámilo australské ministerstvo zdravotnictví o týden později. U nikoho se však naplno nerozvinula nemoc covid-19.

„Netušili jsme, že to máme, neměli jsme ani žádné symptomy,“ uvedl další z hostů. „Měl jsem kocovinu horší než tohle,“ dodal lehkovážně. Zda se ještě u někoho jiného v letadle objevila nákaza koronavirem, není známo.

Reklama

Výběr článků

Načítám