Hlavní obsah

Úspěšná taneční show StarDance znovu na ČT 1

Právo, Jana Perglerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Taneční horečka se vrací! V sobotu 3. listopadu od 20.00 hodin začíná na ČT jedničce show StarDance 2, která se loni v anketě diváků Tý Tý stala nejúspěšnějším televizním pořadem roku a letos je v nominaci na televizní ceny Elza. Na každý živý přenos se při první řadě průměrně dívaly dva milióny diváků.

Článek

Osm soutěžních párů, složených vždy z jedné známé osobnosti a profesionálního tanečníka nebo tanečnice začnou bojovat o přízeň poroty a diváků začátkem listopadu a skončí těsně přes Štědrým dnem. Už nyní tvrdě trénují.

Podle licence pořadu, který vznikl v britské BBC, musí mít soutěžící za sebou minimálně 80 hodin společných příprav. "Po jedničce StarDance všichni tvrdili, že nebude problém sehnat osobnosti do druhé řady. Opak byl pravdou. Tanečníci v prvé řadě pořadu předvedli špičkové výkony a nasadili vysokou laťku, která byla pro námi oslovené celebrity trochu svazující," konstatoval vedoucí projektu Jan Potměšil z ČT.

Stejně jako v první řadě bude tanečníky doprovázet živá hudba kapely Moondance orchestra Martina Kumžáka. Choreografie vybrala skladby, které nezazněly v první řadě. Soutěžící se zatančí například na Santanu, Elvise Presleyho nebo Anastaciu i na melodie z filmů Chicago nebo Moulin Rouge.

Eben a Kostková

Pořad moderuje stejně jako loni již sehraná dvojice Marek Eben a Tereza Kostková. Loni Českou televizi zastupovala v tanečním klání Jolana Voldánová, letos bájí barvy ČT sportovní komentátor Robert Záruba. "Abych řekl pravdu, nevím, co mě čeká. Dopředu jsem nahlásil, že nechci tancovat v růžové barvě," bere vše humorně i vážně oblíbený komentátor, který přiznal, že má trochu problémy s otáčkami.

Soutěžní páry

Michal Dlouhý a Michaela Gatěková

Monika Žídková a Jan Halíř

Jiří Schmitzer a Simona Švrčková

Robert Záruba a Vanda Dětinská

Štěpánka Hilgertová a Michal Němeček

Aleš Valenta a Iva Langerová

Tatiana Vilhelmová a Petr Čadek

Lenka Filipová a Michal Petr

Porota

Mahulena Bočanová

Tatiana Drexler

Richard Hes

Zdeněk Chlopčík

Soutěžní tance

Standardní:

waltz, slowfoxtrot, tango, quickstep a valčík

Latinskoamerické:

samba, paso doble, cha-cha, jive a rumba

ČT má čtyři základní důvody, proč pořad na obrazovky vrátila. "Byl to nejpopulárnější pořad v České republice, přinesl na obrazovku kultivovanou zábavu a měl i výchovný charakter. Předvedl pravidla společenského chování v době, kdy se na obrazovce objevovaly reality show, které ukazovaly pravý opak a v neposlední řadě byli s pořadem diváci velmi spokojeni," shrnul klady StarDance generální ředitel ČT Jiří Janeček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám