Hlavní obsah

Uršula Kluková se v létě těšila z úrody hub

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Herečka Uršula Kluková sice žije v Broumově nadosah přírodě, ale příliš si jí neužije, zejména na podzim, kdy začíná divadelní sezóna. Proto se snaží pravidelně si to vynahradit o letních prázdninách.

Foto: Romana Indrová Semelková

Ilustrační foto

Článek

"Hraji v několika divadlech, a tak přírodu musím, bohužel, oželet. Lesa jsem si ale dokonale užila přes léto, neboť u nás byla nádherná úroda hub. Nepatřím ovšem k lidem, kteří musejí všechny houby v lese vysbírat a sníst nebo usušit. Sbírám decentně a hub si i decentně užívám," usmála se Kluková, kterou diváci budou moci již brzy vidět v nové hře Oheň a voda.

Role novomanželky

Režisér a hudebník František Ringo Čech pro ni připravil roli, v níž herečku posílá na líbánky.

"Mám tam skutečně zajímavou úlohu. Ve svých šedesáti letech jsem se totiž dožila role novomanželky, což ve svém věku považuji za poněkud kuriózní," poznamenala.

"Ve svém civilním životě ovšem o svatbě v žádném případě neuvažuji, neboť je mi dobře tak, jak žiji," dodala herečka, která proslula zejména díky svým usměvavým rolím.  

Víra v boha

Mnozí se proto domnívají, že se Kluková vážnými záležitostmi vůbec nezabývá. Přitom herečka je naopak přemýšlivá a dokonce i hluboce věřícím člověkem.

"Velmi dobře si uvědomuji, jak je všechno v životě důležité. Za úplně nejzásadnější pokládám zachovat si svoji duši. Věřím v boha a moje víra je pro mě velmi důležitá. Vírou se odlišujeme od zvířat a žijeme podle určitých pravidel. Jsem katolička, pravidelně chodím do kostela, ovšem nechodím se tam modlit. Spíš se občas posadím v chrámu a rozjímám," vysvětlila.

Reklama

Související články

Z Uršuly Klukové je rošťák

Herečce Uršule Klukové se splnil její dětský sen. V divadle Rokoko hraje ve hře Rychlé šípy, jejíž předlohou se staly románové příběhy slavných knih...

Výběr článků

Načítám