Hlavní obsah

Umývači oken se dostali na vrcholu mrakodrapu do pořádných problémů

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva umývači oken v americkém městě Oklahoma City se ocitli ve velkém nebezpečí poté, co si s jejich plošinou vítr pohrával jako s hračkou. Na vrcholu 257 metrů vysoké Devon Tower se jen bezmocně pohupovali a na jejich záchranu se museli vydat hasiči, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Plošina s myči oken poletovala na vrcholu nejvyššího mrakodrapu v OklahoměVideo: Reuters

 
Článek

Z pohledu na houpající se plošinu v horní části mrakodrapu až mrazí. Však také přihlížející lidé ze země zůstali v šoku. Dva umývači oken se na nejvyšší budově státu Oklahoma jen bezvládně houpali a od katastrofy nebylo daleko.

Na záchranu mužů se vydali hasiči, kteří varovali obyvatele, aby se okolí mrakodrapu vyhnuli. „Jako první se nám povedlo ukotvit plošinu tak, aby se už zběsile nehoupala,” popsal mluvčí hasičů David Macy dramatickou záchranu.

Poté se hasičům za pomoci lan podařilo oba muže dostat do bezpečí. Ani jeden z umývačů neutrpěl vážnější zranění. Celá záchranná akce trvala podle hasičů 47 minut. Jak se mohla plošina ve výšce zhruba 50 pater tak silně rozhoupat, zatím není jasné.

Reklama

Výběr článků

Načítám