Hlavní obsah

Umělkyně vytváří dokonalé obrazy pouze pomocí svých prstů

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká umělkyně Judith Braunová dokazuje, že k vytvoření dokonalého díla nejsou potřeba štětce ani další nástroje. Své obrazy totiž vytváří pouze pomocí prstů, které namáčí v uhelném prachu. Nejedná se přitom o malé obrazy, ale o velkoformátové kresby, jejichž tvorba často trvá i několik dní.

BEZ KOMENTÁŘE: Judith Braunová maluje velkoformátové obrazy prsty

 
Článek

Braunová se ke kresbě uhlem dostala postupně. V 80. letech minulého století se věnovala realistickým kresbám postav a nebeským scénám. Po několika letech začala vytvářet práce s výrazným sexuálním zaměřením. Tato často kontroverzní témata jí vydržela až do roku 2003, kdy přešla na kresbu pomocí svých prstů.

Uhlové kresby 65letá umělkyně většinou umisťuje na velkoformátová plátna. Kromě dokonale symetrických obrazců vytváří ještě krajinky s řekami, kopci a lesy, na kterých není poznat, že byly vytvořeny bez pomoci tradičních nástrojů.

BEZ KOMENTÁŘE: Tvorba Diamantového prachu zabrala sedm dní

Vzhledem k rozměrům a použité technice nejsou tyto kresby zrovna jednoduchou záležitostí. Například tvorba obrazu se jménem „Diamantový prach“ zabrala umělkyni sedm dní. Kreslila ho přímo před návštěvníky Chryslerova muzea v Norfolku, postup vzniku díla navíc zachycovala i webová kamera.

BEZ KOMENTÁŘE: Judith Braunová vytváří další ze svých maleb

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám