Hlavní obsah

Umělec představil jedno z nejpůsobivějších časosběrných videí Země

Novinky, Markéta Klánská
Albuquerque

Snímky planety Země z Mezinárodní vesmírné stanice (ISS) samy o sobě berou dech. Když je ale navíc někdo šikovně poskládá dohromady, provede na nich drobné úpravy a ještě je doplní o zajímavou hudbu, pak nezbývá, než výsledný snímek s úžasem sledovat. Jedno z nejpůsobivějších videí tohoto druhu vytvořil americký fotograf Knate Myers z Nového Mexika.

BEZ KOMENTÁŘE: Dech beroucí časosběrné video ze snímků Mezinárodní vesmírné stanice ISS

 
Článek

Samému úvodu vévodí pohled na Zemi skrz prosklenou kopuli vesmírné stanice. Poté začíná video nabírat spád, snímky jsou za sebe řazeny v rychlém sledu, a z rotující Země se tak stává rozmazaná šmouha. A když se záběry zpomalí, je možné pozorovat polární záři, stejně jako bouřky, zářivá noční světla měst i hvězdy.

Celá cesta má v nezkrácené verzi asi 3,5 minuty a doplňuje ji hudba od Johna Murphyho s názvem Sunshine (Sluneční záře).

Většinu z použitých snímků z průběhu letošního roku pořídila posádka "Expedice 31", která na ISS oficiálně působila od 27. dubna 2012 až do 1. července.

Myers, který pořizuje úchvatné umělecké fotografie noční oblohy a zabývá se tvorbou vlastních časosběrných videí, ovšem není jediný, kdo pracuje se snímky z vesmíru. Dokonce už existuje klub, který tyto nadšence upravující materiály Národní agentury pro letectví a kosmonautiku (NASA) sdružuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám