Hlavní obsah

Učitelka v Texasu sundala roušku a schválně dýchala na studentku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Texaské úřady suspendovaly učitelku střední školy Mead Middle School v Houstonu za to, že si sundala z obličeje roušku a záměrně dýchala na jednu ze studentek. Někdo ze spolužáků zachytil situaci na video a rozšířil na sociálních sítích, kde byl záznam široce sdílen.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Je mi to jedno,“ volala učitelka, zatímco studentka uhýbala a žádala pedagožku, aby s tím přestala. Kantorka předtím se studentkou dramaticky komunikovala a přesvědčovala ji, že se neděje nic vážného a že pandemie neexistuje.

Videozáznam vyvolal nevoli mezi rodiči studentů. Pravidla školy totiž vyžadují nošení roušek jak od studentů, tak i od všech zaměstnanců.

Školské úřady již ukončily vyšetřování incidentu s tím, že přijmou „odpovídající opatření“. Podle médií učitelce hrozí propuštění.

V osmadvacetimilionovém Texasu za neděli zaznamenali 862 nově nakažených koronavirem, o den dříve to bylo 3313 a minulou neděli 1009.

Reklama

Výběr článků

Načítám