Hlavní obsah

Učitel chemie se ztrapnil před žáky, pokus s plynem se mu vymkl z rukou

Novinky, vps
Glasgow

Pořádnou ostudu si před svými žáky uřízl učitel chemie na střední škole ve městě Glasgow v americkém státě Kentucky. Při pokusu se zapalováním zemního plynu zapomněl na stropní hasicí zařízení, které se po kontaktu s plameny automaticky spustilo, a studenti tak dostali důkladnou sprchu. Škola musela být následně evakuována.

BEZ KOMENTÁŘE: Učiteli chemie se vymknul pokus z rukouVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Učitel vysvětloval minulý pátek svým žákům vlastnosti zemního plynu. Trochu ho upustil a nechal ho svého asistenta zapálit. Výsledek ho ale neuspokojil, vypustil proto do vzduchu další plyn a zapálil ho tentokrát sám.

Vznikla působivá ohnivá koule, která ovšem po kontaktu se stropem spustila hasicí zařízení. Někteří žáci křičeli zděšením, jiní se nepovedenému pokusu hlasitě smáli. Třídu mezitím zaplavily proudy vody.

„Ve druhém patře se spustil hasicí systém, takže jsme museli uklízet. Týkalo se to jen jedné trysky, ale bylo z ní hodně vody,“ řekl místnímu deníku Glasgow Daily Times ředitel školy Keith Hale a dodal, že škola musela být na 15 minut evakuována.

Ředitel uvedl, že byl s průběhem evakuace velmi spokojen. Zda a jak bude řešit prohřešek nešikovného učitele, už nesdělil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám