Hlavní obsah

U Stonehenge se objevily podivné obrazce v obilí

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedaleko starobylé památky Stonehenge v jižní Anglii se objevily záhadné obrazce v obilí. Někteří ufologové tvrdí, že se jedná o vzkaz mimozemské civilizace. Odborníci si nicméně myslí, že obrazce jsou dílem talentovaných umělců. Informoval o tom britský server Express.

BEZ KOMENTÁŘE: Nedaleko Stonehenge se objevily záhadné obrazce na poliVideo: mrgyro.co.uk

 
Článek

Video zachycující obrazce v obilí bylo natočeno dronem a zveřejněno na stránce MrGyro, která se obrazcům v obilí věnuje. Odborníci ze serveru nejsou přesvědčeni, že by obrazce měly paranormální původ.

„Kruhy v obilí vypadají velmi zvláštně, ale mají mimozemský původ? Podle našeho názoru ne,“ uvedl server MrGyro.

„Obrazce jsou dílem velmi talentovaných lidí se zajímavými designovými nápady, které dokáží velmi dobře vytvářet do obilí. Lidé potom kruhy v obilí analyzují a fotografují,“ popisuje MrGyro.

Kruhy v obilí se častěji objevují na polích jako falešný důkaz existence mimozemské civilizace od začátku devadesátých let. Dough Bower a David Chorley tehdy natočili, jak právě takové obrazce dělají. Jejich metoda byla jednoduchá. Rovnoměrné kruhy dělali pomocí prken a lan a lidé je začali napodobovat.

Někteří nadšenci si stále myslí, že kruhy v obilí dělají mimozemšťané, jiní zase tvrdí, že je mají na svědomí například tornáda nebo vzácné kulové blesky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám