Hlavní obsah

Turistu v Řecku unesl proud a strávil 18 hodin v moři. Přežil i díky míči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třicetiletý turista ze Severní Makedonie byl zachráněn v Řecku poté, co jej minulou sobotu společně s dalším mužem unesl proud. Strávil dlouhých 18 hodin ve vodě. Při boji o život pomohl turistovi míč, který ve vodě objevil.

Foto: Profimedia.cz

Pobřeží na poloostrově Chalkidiki v Řecku

Článek

Třicetiletý Ivan, jehož příjmení nebylo zveřejněno, skočil s kamarádem do vody na poloostrově Chalkidiki. Proud je však odnesl několik kilometrů od břehu a záchrana přišla až po 18 hodinách, kdy byl spatřen posádkou pátracího vrtulníku.

K nadlehčování mu během čekání na záchranu pomohl i dětský míč, který náhodou objevil v moři. Pátrání po druhém muži bylo doposud neúspěšné. Ivan byl převezen do nemocnice, byl vyčerpaný, dehydratovaný, ale ve stabilizovaném stavu.

Jak později informovala starostka oblasti Kassandra na poloostrově Chalkidiki Anastasia Chalkiová, když řecká televize odvysílala záběry ze záchrany pohřešovaného muže, jistá žena poznala míč, který Ivanovi pomohl na otevřeném moři.

Uvedla, že stejný míč ztratili její dva synové, kteří si s ním hráli před deseti dny na pláži ostrova Lémnos, který je od místa nálezu turisty vzdálen zhruba 130 kilometrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám