Hlavní obsah

Turistka si koupila rekordně drahý kebab. Naúčtovali jí za něj 60 tisíc korun

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zřejmě nejdražší kebab v historii si v Jeruzalémě koupila americká turistka Laura Ziffová. V restauraci jí za jídlo naúčtovali 10 100 izraelských šekelů, což je přes 66 tisíc korun. Došlo k tomu ale prý omylem a majitel podniku se zavázal chybu napravit. Podle informací britského serveru Independent k tomu však zatím nedošlo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

S radou o pomoc se turistka obrátila na uživatele sociální sítě. Nemohla si totiž vzpomenout, kde se restaurace nachází. „Můžete mi prosím někdo poskytnout adresu k restauraci kousek od Jaffské brány? Naúčtovali mi tam kolem 2900 dolarů za šavarmu,“ napsala Ziffová. Šavarma je pokrm v podstatě shodný s kebabem či gyrosem, rovněž se připravuje na rotačním grilu a podává se v pita chlebu se saláty.

S majitelem podniku se Američance nakonec podařilo spojit, ten se jí omluvil a vysvětlil, že došlo k omylu, který samozřejmě napraví. „Kontaktovala jsem banku, která mi poskytla nějaké další informace, jež by měly vrácení peněz značně urychlit,“ řekla žena.

K podobné chybě došlo nedávno v jednom manchesterském hotelu. Tam hostovi za jediné pivo omylem naúčtovali 55 tisíc liber, tedy přes jeden a půl milionu korun. Na bankovním kontu nebohého návštěvníka tak nezůstalo skoro nic.

Reklama

Výběr článků

Načítám