Hlavní obsah

Tučňák prchal před tuleněm, v naději na záchranu skočil do lodi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týmu vědců, průzkumníků a filmových tvůrců z neziskové organizace OceanX Media se u břehů Antarktického poloostrova podařilo zachytit na kameru vzácný okamžik, během kterého na jejich loď skočil tučňák kroužkový. Toho pronásledoval tuleň leopardí, tučňák však nad ploutvonožcem nevšedním způsobem vyzrál.

Foto: Profimedia.cz

Tučňák kroužkový, ilustrační foto.

Článek

Posádka lodi u severního cípu Antarktického poloostrova natáčela ve spolupráci s televizí BBC dokumentární pořad s názvem Modrá planeta II. Na odlehlém místě strávila celkem deset týdnů.

Na záběrech je vidět, jak tučňák z čista jasna vyskočil z vody a dopadl přímo na palubu lodi, svým neohrabaným skokem téměř zasáhl Patricka Averyho. Ten deníku Daily Mail prozradil, že kolem lodi kroužil velký tuleň leopardí, který přímo před posádkou lovil tučňáky.

„Tučňáci se přesouvali do své kolonie, aby nakrmili svá mláďata. Cestou se však museli vypořádat s tuleněm,“ svěřil se Avery.

Skočit na loď a na malou chvíli se před svým pronásledovatelem ukrýt bylo nesmírně kreativní řešení.

„Bylo úžasné sledovat vzrušení, které video vzbudilo. Koneckonců, to je naše mise – vytvářet obsah, který ukazuje divy oceánu a zvířat, která ho obývají. Právě díky tomu můžeme v lidech vzbudit touhu chránit naše oceány,“ vysvětlil.

Reklama

Výběr článků

Načítám