Hlavní obsah

Třináctiletý hoch z Anglie není otcem, prokázaly DNA testy

Novinky, Famous, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

V půlce února jeho příběh oběhl prostřednictvím médií celý svět, třináctiletý Alfie Patten se totiž prohlásil otcem miminka, které porodila patnáctiletá britská školačka. Chlapec měl dítě zplodit ve 12 letech, teď je ale jasné, že dívka svého milého podvedla s jiným. Pravdu tak měli pesimisté, kteří tvrdili, že Alfie nebyl dostatečně vyzrálý. Dívka však jiné sexuální partnery zapírala.

Foto: Profimedia.cz

Alfie Patten nakonec otcem dítěte není.

Článek

Testy DNA v přepočtu za devět tisíc korun prokázaly, že Alfie otcem určitě není. Chlapec si pro vztah rozhodně nevybral zrovna sexuálně stálou dívku. Otcem dítěte, které dívka porodila, je tak někdo jiný ze zhruba šesti dalších chlapců, kteří s matkou v oné době souložili.

Jakmile se Pattenův případ objevil v listu The Sun, k otcovství dítěte patnáctileté Chantelle Stedmanové se přihlásili okamžitě další tři chlapci. A později ještě tři další mladíci přiznali, že v kritickém období před početím měli s dívkou sex. Patten byl ale přesvědčen, že novorozená Maisie Roxannová je jeho dcerou.

Alfie před měsícem označil tvrzení svých soků za lživá a tvrdil, že je jediným možným otcem. Rodiče pro jistotu zaplatili testy DNA, které prokázaly, že otcem zcela jistě není.

Nevěru odhalilo až dítě

Před testováním chlapec prohlásil: „Až testy podstoupím, zavřu všem pusu.“

Jeho přítelkyně Chantelle, s níž měl dítě počít, novinářům před pár týdny tvrdila, že Alfie je jediný chlapec, s nímž spala. Narození malé Maisie však odhalilo asi daleko více, než Chantelle chtěla a plánovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám